Spotkanie rozpoczął Andrzej Mochoń, Kanclerz Loży Świętokrzyskiej BCC oraz Paweł Grabowski, dyrektor hotelu „Tęczowy Młyn”. Wspólnie powitali uczestników spotkania, po czym kanclerz omówił jego agendę, a Paweł Grabowski przedstawił krótką historię świątecznych spotkań Loży Świętokrzyskiej BCC w Tęczowym Młynie oraz omówił atrakcje kulinarne przygotowane na spotkanie.
Andrzej Mochoń wręczył certyfikaty członkowskie nowym członkom Loży oraz karty VIP Targów Kielce, zapraszając do udziału w imprezach wystawienniczych planowanych przez Spółkę w 2022 r.
Po złożeniu świątecznych życzeń oraz podzieleniu się opłatkiem uczestnicy spotkania wzięli udział w pokazie przygotowania wigilijnych potraw prowadzonym przez szefa kuchni restauracji „Kaczka Polska”. Pokaz obejmował przygotowanie krewetek tygrysich w sosie czosnkowym i łososia gravlax marynowanego w ziołach. Następnie członkowie Loży wspólnie spożyli wigilijną kolację, słuchając kolęd i rozmawiając o przygotowaniach do tegorocznych Świąt Bożego Narodzenia.
W końcowej części spotkania ustalono, że następne świąteczne spotkanie odbędzie się w hotelu Binkowski, należącym do jednego z członków Loży Świętokrzyskiej.