Tradycyjnie wraz z końcem lata członkowie Business Center Club spotykali się w gronie przyjaciół, znajomych i sympatyków. W dżinsach, T-shirtach, bez muszek i krawatów, rozmawiali o wakacyjnych wojażach i planach na przyszłość. Tym razem w gościnnych progach Western Hotel i Restauracja – nowej siedzibie Loży Bydgoskiej. Klimat Dzikiego Zachodu dało się tym poczuć przy stole suto zastawionym przez szefa kuchni Kamila Ratajczaka, daniami rodem z Meksyku i tradycyjnym polskim biesiadnym jadłem. Była muzyka country i śpiew w wykonaniu Łukasza Lacha.
Długim rozmowom nie było końca, jedni płynęli „Szlakiem win” hiszpańskich, inni raczyli się mocniejszymi trunkami z „Galerii Whisky”. Dziś regionalny biznes tworzą m.in. najwięksi producenci profili okiennych w Europie, krajowi liderzy w przetwórstwie ryb i owoców morza, ale także firmy, które z sukcesem projektują i uruchamiają zrobotyzowane linie produkcyjne na całym świecie. Swego rodzaju nowością są inwestycje w produkcje filmowe czy winnice w Hiszpanii.
Powakacyjne spotkanie zorganizowały wspólnie Loża Bydgoska i Toruńska BCC.